ÚT AZ ÖRÖMTELI TANULÁSHOZ!

Béka

TANFOLYAMOK DIÁKOK SZÁMÁRA

MIT JELENT A TANULÁS A GYERMEKÜNKNEK?  ÉS NEKÜNK?


Örömet? Stresszt?


Ha a megoldást keressük azokra a helyzetekre, amikor a gyermekünk

- előre izgul egy dolgozat vagy felelés miatt

- nem hiszi el magáról, hogy képes rá

- már a tanulás gondolatától is feszült lesz

- nem is hajlandó leülni házi feladatot írni, inkább minden mást csinál

- vagy inkább elmenekül egy-egy helyzet elől, pl. megbetegszik

- a stressz jeleit mutatja.


Jó lenne, ha Ő tudna magának segíteni? 

Jó lenne, ha létezne eszköz a kezében, hogy uralni és kezelni tudja ezeket a negatív érzéseket? 

Erről szólnak a két napos gyermektanfolyamok.

Mit tanulnak a gyerekek a tanfolyam során?


Gabriele Ulbrich módszertana alapján a kisebb és nagyobb gyermekek is könnyen és játékos módon tanulhatják meg a gyakorlatokat. A mozdulatok egyszerűek, hatékonyak, a mindennapi életbe könnyen beilleszthetőek. 

A gyakorlatok egyik csoportja a tanulási képességeket fejleszti, másik csoportja az iskolai helyzetek során, a családi élet során, valamint az életükben előforduló bármilyen negatív érzés azonnali megoldásában kínál segítséget.  Alkalmazásuk során a gyerekek saját maguknak tudnak segíteni. A kártyák használata lehetővé teszi, hogy mindig a leginkább igényelt gyakorlatokat találjuk meg.

A gyermek a kezébe olyan eszköztárat kap, amelyből kedve szerint választhat, amikor rosszul érzi magát, amikor elsőre nehéznek tűnő helyzetbe kerül. 

Így megtanulja, hogyan tud segíteni:

a felmerülő rossz érzései, például a félelmei, aggodalmai, szorongásai, indulatai kezelésében, az önbizalomhiány esetén, koncentrációja növelésében (így gyorsabban, jobban teljesíteni) a szebb írás, könnyebb gondolkodás elérésében, a kitartó figyelem  megvalósításában.   


Hasznos lesz ez nekünk?


Mindannyian tudjuk a saját tapasztalatainkból, hogy a könnyed tanuláshoz egyaránt szükséges a koncentráció, a motiváltság, a kiegyensúlyozottság, a magabiztosság, valamint a sok sikerélmény. Ha a gyerekek megtanulják, hogy TUDNAK TENNI ÖNMAGUKÉRT, és hogy ezt MILYEN MÓDON tehetik meg, azzal a legnagyobb ajándékot adjuk a kezükbe.

Gyermektanfolyamok – a könnyed tanulás és a kiegyensúlyozott mindennapok érdekében: